Samtalsterapi

Som grund för samtalsterapin använder jag mig av Psykosyntesens framgångsrika och kärleksfulla metoder. Jag har ett integrerat synsätt och använder mig även av andra terapiformer, såsom KBT, ACT, Schematerapi, Commpassion fokuserad terapi, även viss Symboldrama, Gestaltterapi och Mindfullness.

Troligtvis längtar du efter en förändring…

Med värme och respekt vill jag bemöta dig där du befinner dig, och anpassa terapin utifrån de behov du har just nu. Min roll är att stödja, lyssna och hjälpa dig att hitta dina egna styrkor. Förutom vårt samtal kan metoder som meditation, visualiseringar, bild/målning, gestaltterapi och symboldrama bli aktuella eller så gör vi beteendeövningar och tittar på tankefällor.

Gemensamt för allt vi gör är att det bidrar till din utveckling och växande som människa.

“Syftet med terapin är att du ska få verktygen du behöver för att leva ditt liv på det sätt du vill.”

Under terapin tittar vi tillsammans på vad som händer här och nu, i framtiden och det som hänt tidigare i ditt liv. Vi tittar på det som hindrar dig från att må bra, känna kraft och livsmening. Vi strävar efter att nå det du längtar efter och ser till att dina behov blir tillgodosedda.

Kanske bär du på smärta och sorg från olika perioder i ditt liv, något som du vinner på att bli medveten om. Medvetet eller omedvetet styr det våra val och handlingar i livet. Samtalsterapi gör det omedvetna medvetet och synligt.

“I mitt samtalsrum är det tryggt och kravlöst, bortom prestation och måsten. En plats för reflektion, empati och bekräftelse. En plats för hela dig, för den du är.”

Hur går det till?
Du ringer eller mailar mig så bokar vi en tid för ett förutsättningslöst första möte. Första gången ses vi i 60 min till reducerat pris. Detta ger dig en möjlighet att känna efter om du vill fortsätta med terapisamtal hos mig. Många undersökningar visar att oavsett terapiform så är förtroendet för terapeuten det viktigaste för terapins framgång . Om du väljer att fortsätta gör vi tillsammans upp en plan för hur ofta och hur länge vi ska ses. Jag har 50 min sessioner eller 75 min sessioner att välja mellan. Maila eller ring mig för prisuppgifter. (24 timmars avbokningspolicy gäller, för fakturering till företag tillkommer moms.)
 

Är samtalsterapi för alla?

Alla som har en önskan eller ett behov av att förändra något i sitt liv kan dra nytta av samtalsterapi. Att stanna upp ett tag och ställa sig själv några väsentliga frågor om hälsa, helhet, vilja och vägval ––är en mycket bra investering, förmodligen en av de allra viktigaste du kan göra. Läs vidare >>

    Auk. Samtalsterapeut, Samtalsterapi

    Auk. Samtalsterapeut, Samtalsterapi